Education

KINDER MONTE SINAI IN MEXICO

09/05/2015,

I am pleased to continue at World Kids our new series of great New Kindergarten Architecture.

From Slovenia today we will travel to Mexico, and discover this amazing project:  the Kinder Monte Sinai, designed by Architect Mr. Benjamín Romano from LBR&A Arquitectos  (Julieta Boy, Aby Helfon, José Luis Martin and Mariana Mercado).

kindersinaimexico7-worldkids

This Kindergarten encourages children’s creativity through educational spaces designed to their size and comfort. The spaces generate a greater sense of belonging and create a comfortable and safe environment for the children.

The new preschool building is an expansion of the existing elementary, middle school, and high school. Because of the limited campus space, the project is located on top of the student drop off and parking area. It is distributed on 3 levels: the parking level, the first floor, and the second floor.

kindersinaimexico2-worldkids

In the parking level, besides the drop off and parking area, an auditorium and gym was added for preschool only. In first level there is the playground, main courtyard, library, and first floor of classrooms.

This level covers the parking area and is 36 feet above, offering many benefits such as safety and good views for the classrooms.

kindersinaimexico3-worldkids

The classrooms are placed perpendicular along the main axis, alluding to the concept of stacked toy blocks.

In the first floor, between the classrooms, are small patios designated for each classroom. Behind them are courtyards with plants and trees and stairs that lead you to the second level. Since the classrooms on the second floor are overlapped, there are terraces for each one.

kindersinaimexico6-worldkids

The classroom units are  designed to create a comfortable space for the children. Inside the classrooms are a small kitchen, storage room, and bathroom. Furniture is designed at the children’s height.

kindersinai4-worldkids

It was very important to attain a sustainable design for the project. The preschool, positioned facing south, receives direct sunlight during school hours, reducing energy consumption and maintaining comfortable temperatures inside and outside the classrooms. Rainwater and sewage is collected and treated in the water treatment plan to be reused.

 

You Might Also Want To Read

THE WONDER APPROACH TO LEARNING

07/21/2015

WE LOVE READING: TRAVELLING LIBRARIES IN EVERY NEIGHBOURHOOD

12/07/2015

REWILD THE CHILD!

06/03/2015

No Comments

Leave a Reply